Søg i vores katalog af
guides og svar på spørgsmål

Klippekort

Ved aktivering af modulet "Klippekort" har man mulighed for at lade sine kunder "betale" aftaler med klippekort i Onlinebooq.

Opsætning

Først skal modulet aktiveres under "Indstillinger -> Udvidelser -> Moduler":

Klippekorttyper

En klippekorttype er forudsætningen for at kunne oprette/sælge et klippekort til kunderne, og en klippekorttype er selve definitionen af et klippekort, dvs. hvad klippekort af denne type koster, hvor mange klip de har, og hvor lang tid de er gyldige:

Ved oprettelse af klippekorttyper vælges også hvilke services og/eller hold, det kan benyttes til:

Man kan fx have 2 klippekorttyper:


A. 10x dameklip, pris 3000 kr.

B. 10x herreklip, pris 2500 kr.


Det første klippekort (A) gælder kun til dameklip og giver en pris pr. gang på 300 kr. Det andet klippekort (B) gælder kun til herreklip og giver en pris pr. gang på 250 kr.

Klippekort

Man kan oprette et klippekort til en kunde på klippekortoversigten, på kundekortet ("Klippekort" fanen). Hvis en kunde køber et klippekort online eller i forbindelse med et salg på fx faktura, så oprettes naturligvis også et klippekort til kunden.


Når man opretter et klippekort til en kunde, så vælger man hvilken klippekorttype, kunden skal have:

På klippekortoversigten ser klippekortet derefter således ud:

Koden, der ses i parentes efter klippekortnavnet i kolonnen "Beskrivelse", er en unik kode, som alle klippekort har.

Brug af klippekort

Når kunden booker aftaler på bookingsiden vil der automatisk blive brugt et klip på klippekortet, hvis kunden har et gyldigt klippekort til den service, der bookes.


Hvis man selv opretter en aftale i kalenderen, hvis kunden fx ringer og bestiller tid, så vil aftaleoprettelsen automatisk foreslå at bruge et klip til aftalen:

På kalenderen vises et lille ikon, hvis der er brugt klippekort på aftalerne:

Hvis man som medarbejder tilmelder en kunde til et hold, hvor der kan benyttes klippekort, skal man selv vælge, hvorvidt holdtilmeldingen / aftalen skal "betales" med klippekort. Det gøres ved at vælge et klippekort i dropdown listen med "Tilgængelige klippekort" på oversigten over deltagere: