Søg i vores katalog af
guides og svar på spørgsmål

Journalskabeloner

Hvis de notater, man skriver i kundernes journaler ofte følger et bestemt mønster, så de indeholder de samme punkter og måske nogle bestemte tekster, så kan man med fordel oprette en eller flere skabeloner, som man kan skrive journalnotaterne ud fra.


Når man skal skrive et notat, kan man således vælge en skabelon, så skabelonens indhold bliver indsat i journalnotatet. Det betyder dels, at man får skabelonens tekster foræret så man slipper for at skrive dem hver eneste gang og dels tjener skabelonen som en form for huskeliste til, hvad et journalnotat skal indeholde.

Administration af skabeloner

For at oprette og redigere skabeloner åbnes journalen på en vilkårlig kunde i kundekartoteket.


Herefter klikkes på fanen "Journal", og "Rediger skabeloner" øverst til højre i rubrikken, hvor man tilføjer nyt journalnotat.


Når man opretter en skabelon, kan man benytte sig af de samme formatteringsmuligheder, som man er tilgængelige under indtastning af journalnotaterne. Dvs. man har mulighed for på forhånd at definere overskrifter, punkter osv. som man ved skal indgå i bestemte typer af journalnotater:


Brug af skabeloner

Når man har oprettet mindst én skabelon, vil man ved tilføjelse af et nyt journalnotat, kunne benytte den nye mulighed "Vælg skabelon" i værktøjslinjen med formatteringsmuligheder.


Når man vælger en skabelon bliver skabelonens indhold indsat i indtastningsfeltet:


Bemærk, at hvis en skabelon er defineret som "Standardskabelon", så vil skabelonen altid være forvalgt i feltet til indtastning af et nyt journalnotat.


Indstillingen for hvilken skabelon, der er standardskabelon, kan ændres under "Rediger skabeloner".