Søg i vores katalog af
guides og svar på spørgsmål

Dinero - Opsætning

Integrationen til regnskabsprogrammet Dinero kan bruges til automatisk at overføre fakturaer fra fakturamodulet i Onlinebooq til Dinero.


Det kræver altså, at man benytter fakturamodulet, før man kan benytte integrationen. Bemærk også, at det kræver et PRO abonnement hos Dinero, før man kan benytte integrationen.

Opsætning

Aktivering af integrationen findes under "Indstillinger -> Udvidelser -> Integrationer".

Man kan vælge at scrolle ned i menuen eller bruge søgefeltet som her:

Find integrationen på listen og tryk på "Aktiver" for at starte opsætningen.

For at give Onlinebooq adgang til din konto i Dinero, skal du føres fra Onlinebooq til Dinero og give adgang/samtykke.

Når du trykker på "Gå til Dinero", så vil du komme til følgende side, hvor du skal trykke på "Godkend". (Bemærk at hvis du ikke allerede er logget på din konto i Dinero, så kommer du til loginsiden og skal først logge på.)

Efter godkendelsen sendes du automatisk tilbage til Onlinebooq, hvor du kan færdiggøre opsætningen. Her skal der vælges hvilke konti i Dinero, der skal benyttes. Hvis man ikke har lavet ændringer til sin kontoplan i Dinero, så vil systemet automatisk foreslå standard konti til salg med og uden moms.

Herefter skal der bare klikkes på "Gem ændringer" for at færdiggøre opsætningen af integrationen.

Når integrationen er aktiv, og man opretter en ny faktura i Onlinebooq, så vil man i bunden af skærmbilledet for oprettelsen se et lille Dinero logo, og en tekst om at fakturaen også vil blive oprettet i Dinero.

Efter godkendelse/oprettelse i Onlinebooq vil faktuaen være på listen som normalt, men der vil være et "Dinero" mærke, som viser at denne faktura også er oprettet i Dinero.

Hvis man skifter over til Dinero findes den samme faktura dér:

Fakturanummer

Det er vigtigt at tænke over, hvordan man ønsker at bruge fakturanummer i henholdsvis Onlinebooq og Dinero.


Når man opretter den første faktura i Onlinebooq, vælger man hvilket nummer, man her ønsker at starte med. Alle efterfølgende fakturaer (og kreditnotaer) får automatisk det næste nummer.

Når systemet opretter en faktura i Dinero, så kan vi ikke via API'et bestemme, hvilket fakturanummer der skal benyttes dér, da det tildeles automatisk i Dinero. På en helt ny konto hos Dinero vil første faktura få nummer 1.


Som der kan ses i eksemplet ovenover, kan man derfor overveje, om man skal bruge 2 helt forskellige serier af fakturanumre. Vi har til eksemplet startet vores fakturanummer i Onlinebooq på 100000, men den første faktura i Dinero fik nummer 1, som det fremgår af eksemplet.


Dette kan være en fordel for ikke at blive forvirret, hvis nummerrækkefølgen mellem dem kommer ud af synkronisering. Dette kan nemlig nemt ske, hvis man f.eks. også benytter Dinero udenom Onlinebooq.