E-conomic - Opsætning

Integrationen til regnskabsprogrammet e-conomic kan bruges til automatisk at overføre fakturaer fra fakturamodulet i Onlinebooq til e-conomic.

Det kræver altså, at man benytter fakturamodulet, før man kan benytte integrationen.

Aktivering af integration i e-conomic

Først skal du på din konto i e-conomic aktivere integrationen fra Onlinebooq. Dette gøres ved at bruge dette link:

https://secure.e-conomic.com/secure/api1/requestaccess.aspx?appPublicToken=vBshqgvc38BnOamcb171rNnC32xOfw5p3BTbrsOodRw1

Efter aktivering af integrationen vises en API nøgle, som du skal gemme, da den skal bruge senere i opsætningen.

Opsætning i Onlinebooq

Aktivering af integrationen findes under "Indstillinger -> Udvidelser -> Integrationer":

På listen af mulige integrationer finder du e-conomic og trykker på knappen for at aktivere:

Indtast nu din API nøgle var e-conomic for at forbinde Onlinebooq til e-conomic:

Klik på "Fortsæt" knappen for at gå til sidste del af opsætningen.

Valg af fakturadesign i e-conomic

Når en faktura oprettes i e-conomic via Onlinebooq skal der vælges et fakturadesign.

Valg af betalingsbetingelser i e-conomic

En faktura i Onlinebooq kan oprettes med en forfaldsdato eller til omgående betaling. For at kunne oprette dem tilsvarende i e-conomic skal der vælges passende betalingsbetingelser til begge dele.

Ofte vil man mangle betalingsbetingelser i e-conomic til "Forfaldsdato", så disse skal oprettes først. Dette gøres i e-conomic under "Salg - Opsætning - Betalingsbetingelser". Typen skal være "Forfaldsdato" og navnet kan med fordel være det samme.

Tilknytning af produkter i e-conomic

Alle fakturalinjer i e-conomic skal være tilknyttet et Produkt i e-conomic, så før Onlinebooq kan oprette fakturaer i e-conomic er det nødvendigt at tilknytte de elementer der kan sælges i Onlinebooq (services, holdtyper, produkter, klippekort, gavekort) til de produkter der findes i e-conomic.

Det behøver ikke være en 1-til-1 tilknytning, sådan at hver service eller holdtype nødvendigvis behøver sit eget unikke produkt i e-conomic. Det er helt op til hvordan man ønsker opsætningen.

En faktura kan ikke overføres til e-conomic, hvis den indeholder fakturalinjer der ikke er tilknyttet et produkt i e-conomic.

Tilknytning af betalingsmetoder i Onlinebooq til beholdningskonto i e-conomic

For at en betaling på en faktura i Onlinebooq kan overføres til e-conomic, kræves det at betalingsmetoderne i Onlinebooq er tilknyttet en betalingskonto i e-conomic. Eksempelvis hvis en betaling registreres som bankoverførsel i Onlinebooq, så skal opsætningen af integrationen til e-conomic vide at betalingen kommer ind på bankkontoen.

Når en betaling registreres via Onlinebooq overføres den til kassekladde i e-conomic. Herfra skal den endeligt bogføres i e-conomic.